top of page

Buitenlandse deelnemers

Voertaal van deze interviews was Engels

Interviews zijn simultaan vertaald naar het Nederlands en zodanig ook te bekijken.

Philip Hayton: klinisch psycholoog (zoon van Althea Hayton), heeft jarenlang de psychologie van womb twins onderzocht. In dit interview zal Philip enkele van zijn bevindingen en observaties delen over relationele patronen van Womb Twins in relaties tot vroegtijdig verlies.

Feride Gürsoy: Attachment theory and alone born twins. Feride begon haar trainingen in counselingvaardigheden en familieopstellingen bij Svagito Liebermeister in 2002. Sindsdien heeft ze deelgenomen aan zijn trainingen, assisteerde en vertaalde ze veel van zijn workshops in Turkije en vertaalde ze zijn boek 'Roots of Love' naar het Turks. Ze biedt familieopstellingswerk aan voor groepen en individuen in Turkije en Zweden en leidt weekendseminars over gezondheid en relaties waarbij ze een combinatie gebruikt van opstellingswerk, sjamanistisch energiewerk, Osho-meditaties, traumaheling en functioneel welzijn. Ook voor individuele counseling, opstellingen en traumahelingsessies is zij beschikbaar.

Maria Kliavkoff: In een rouw vermijdende, rouw fobische samenleving kan de rouwreis een hele uitdaging zijn. Als je een womb twin survivor bent, zijn de uitdagingen nog groter en is de noodzaak om gezond te rouwen belangrijker. Maria neemt je in dit interview mee om het verschil te begrijpen tussen blijven hangen in je verdriet en verlies en een gezonde vorm van rouwen. In het Engels 'the difference between grief and healthy mourning'.

Nancy S. Hagman, M Ed., LMHC: therapeut/coach. Nancy S. Hagman heeft een Master of Education in begeleiding en counseling en is een gediplomeerde geestelijke gezondheidsadviseur in Florida. Al meer dan 30 jaar therapeut en gespecialiseerd in traumaherstel voor kinderen en volwassenen. Ze heeft haar certificering als Strengths Coach behaald met het Unleashing Your Strengths-programma. Nancy zal vertellen over haar ervaring met traumaslachtoffers en hun blijvende veerkracht. Wanneer zich traumatische gebeurtenissen voordoen, beïnvloedt dit het vermogen van de persoon om effectief te functioneren in het dagelijks leven. Ze zal ook ingaan op de manier waarop trauma de hersenfuncties beïnvloedt die de gedachten, gevoelens en gedragingen van een persoon beïnvloeden. In de afgelopen 10 jaar is op Strengths gebaseerde therapie geïntroduceerd om het vermogen van een individu om zichzelf te versterken in zijn eigen herstel te vergroten. Door je eigen Strengths te begrijpen en deze effectief toe te passen kun je je vermogen om meer in je eigen kracht te komen staan, verbeteren. Nancy zal uitleggen waarom je top tien Strengths belangrijk zijn. Om het beter te begrijpen wordt aanbevolen om de Clifton Strengths Assessment op Gallup.com te doen voordat je de sessie bijwoont. Het is absoluut niet vereist maar kan heel zinvol zijn.

Olga Waters: Van overleven naar bloeien. Waarom ben ik hier? 

Een tweeling zijn is een unieke en persoonlijke ervaring waarbij de individuele ziel, die ooit deel uitmaakte van een eenheid, zich ontplooit. Er zijn veel manieren om succesvol met womb twins te werken die diepe genezing kunnen brengen in hun leven. Bij het werken met womb twins is het noodzakelijk om rekening te houden met zowel de individuele ervaring als de overkoepelende voorouderlijke dynamiek om een ​​volledig en diep begrip van het leven te krijgen dat alleen womb twins kunnen hebben. Dit maakt het mogelijk om de womb twin te helen van een plek van gebrek, verlies of onvolledigheid naar een plek van heelheid. Door een holistische benadering te volgen, kijkend naar de fysieke, emotionele, energetische en voorouderlijke aspecten van het zijn, kunnen we alle beperkingen of problemen die verband houden met het zijn van een tweeling losmaken, zodat het leven volledig kan worden omarmd.

Jakub Moulis: Een womb twin zijn kan een diep lijden veroorzaken. De waarheid is dat het ons ook prachtige geschenken geeft, als we wijd openstaan ​​om deze te accepteren. De afgelopen jaren heb ik mij met mijn cliënten gericht op de primaire therapie. Het is buitengewoon verrassend hoe vaak de verdwijning van een womb twin zichtbaar wordt. Nu kan ik eindelijk zeggen; Dankzij mijn eigen verwonding en de observatie van anderen, was ik in staat om een ​​manier te vinden om spanning los te laten en integriteit uit te drukken in mijn lichaam, waar het verlies van de tweeling sterk ingeprent is. Ik werk voornamelijk op het somatische niveau van trauma, dat een emotionele lading met zich meebrengt, zowel in groepen als individueel.

Eva Sochorová: Mijn oneindige verhaal; ik zal nooit meer liefhebben. Ik wil niet zonder jou leven. Krankzinnig of vervloekt om alleen te zijn?

Ik ben een alleengeboren tweeling, ben 35 jaar en woon in Praag. Vroeger advocaat, nu therapeut, help ik mensen met een trauma hun rust te vinden. Momenteel volg ik de opleiding biodynamische lichaamspsychotherapie en erogenetische lichaamspsychotherapie. Daarnaast is het mijn missie om de stilte te doorbreken en informatie te verspreiden over prenataal en perinataal trauma in Tsjechië, met name het verlies van een tweeling in de baarmoeder en de gevolgen van abortus voor het volgende kind.

Bekijk de opnames
Collage deelnemers congres (1).png
bottom of page