top of page
Ned, met logo.png
Je tweelingverlies als kracht. (1).png
Krijg toegang tot alle opnames van het congres

Je tweelingverlies als kracht

Na het succesvolle congres “(H)erken de alleengeboren tweeling” van 21 & 22 juni 2019, organiseerde de Stichting haar tweede congres gedurende de maand november 2021. Iedere week was er online een diversiteit aan interviews met alleengeboren tweelingen. 

Stel je voor.... een maand lang, verdeeld over meerdere dagen, verhalen van alleengeboren tweelingen. Over hun leven, hun zoektocht, de strubbelingen in hun leven, de pijn en het verdriet die ze ervaarden toen ze hun verlies ontdekten, hun ontdekking van wat de ontbrekende puzzelstukjes in hun leven waren waardoor ze zo vastliepen. Echter gedurende deze maand zullen we juist ook de nadruk leggen op hoe ze allemaal dit verlies uiteindelijk tot hun kracht hebben gemaakt.

Sommige deelnemers die aan dit congres hebben meegewerkt zijn werkzaam als therapeut of coach en hebben hun persoonlijke trauma kunnen transformeren tot kracht in hun werk. Een ervaringsdeskundige als het aankomt op prenataal tweelingverlies, dat maakt ze als hulpverlener anders dan anderen.

De interviews namen ongeveer 45 minuten in beslag waarbij er na afloop de mogelijkheid tot vragen was. De interviewers hadden tijdens ieder gesprek een aantal vragen die als een rode draad door alle gesprekken heen liepen. Het werd een diversiteit aan verhalen en daarin de overeenkomsten ontdekken zal heel bijzonder zijn.

Alle interviews zijn binnenkort via onderstaande link tegen betaling te bekijken. Het is een verzameling van waardevolle informatie geworden die je veel gaat opleveren. 

Alle interviews zijn simultaan vertaald door een tolk van het Nederlands naar het Engels en andersom.

Deelnemers tijdens deze congresmaand waren onder andere:  
 
  • Aranka Reeuwijk, oprichtster Stichting ATN en gespecialiseerd AT coach

  • Dorret Boomsma, Professor dr. aan de VU Amsterdam

  • Sylvia Verduin, Baby therapeut en kinesiologe

  • Philip Hayton (zoon van Althea Hayton), klinisch psycholoog, werkzaam met AT

  • Eve Mintiens, Systeemcoach en rouwtherapeut

  • Lindemarie Jongste, Coach/trainer 'verbinding met jezelf'

  • Loes Janssen, Wetenschapper afd. Klinische Psychologie Universiteit Leiden

  • Dymphi Peeters, Voice healing work

  • Maria Kliavkoff, The difference between grief, and healthy mourning

  • Feride Gürsoy, Family Constellations & attachement work

Op deze pagina zijn alle deelnemers te vinden.

"Je tweelingverlies als kracht."

Het overkomt minstens 1 op de 10 mensen. Ze beginnen hun leven in de baarmoeder als twee- of meerling en uiteindelijk worden ze alleen geboren. Vaak vindt de afstoting van de vrucht(jes) al vroeg plaats in de zwangerschap (week 4-10) waardoor het niet door verloskundige of moeder wordt opgemerkt.

Terwijl deze gebeurtenis wel van enorme invloed is op de tweelinghelft die wel wordt geboren. Zij lopen door dit onbewuste trauma vaak vast in het leven, op het gebied van bijvoorbeeld: werk, relaties en gezondheid. Met vaak een hoge mate van zwaarmoedigheid en onrust.

Met meer (h)erkenning door professionals voor het fenomeen “alleengeboren tweeling” kan veel leed worden voorkomen en kan een AT cliënt veel eerder de hulp krijgen die echt nodig is. In plaats van een verkeerde diagnose of het onnodig behandelen met medicatie wat nu vaak het geval is.

Doel van deze congresmaand:

Tijdens dit tweede (ditmaal online) congres zoeken we de verhalen op van de alleengeboren twee-/meerling. Vanuit pure kwetsbaarheid je levensverhaal delen. Van hart tot hart met mogelijkheid tot een lach en een traan. Om zo te laten zien dat een verlies aan de start van je leven je uiteindelijk enorm veel kracht kan opleveren.

Deze maand, vol met bijzondere verhalen, heeft als doel deelnemers (alleengeboren tweelingen zelf) te laten zien dat ze niet alleen zijn in hun verhaal. Dat hun leven wel uniek is maar dat er overeenkomsten zijn in het ervaren van het verlies van je twee- of meerlinghelft.

Voor professionals een bijzondere gelegenheid om zo in korte tijd een diversiteit aan verhalen te horen en op die manier een indruk te krijgen van hoe zo'n vroeg verlies een impact heeft op iemands leven.

Praktische informatie

Kosten zijn €45 voor alle opnames. Na betaling ontvang je een link via welke je de opnames kunt bekijken. 

Toegang to alle opnames
bottom of page