top of page

Deelnemers aan dit congres

We zijn ongelofelijk dankbaar dat er zo ontzettend veel mensen hebben meegewerkt aan dit congres wat in november 2021 plaatsvond. 

Het waren geen wetenschappelijke lezingen. Maar een maand lang bijna iedere dag deelde we persoonlijke verhalen die jullie hopelijk raken en voor herkenning zorgen. 

Aranka Reeuwijk: Van energieloos en 1001 fysieke klachten naar bruisend en energiek door het leven. Oprichtster van de stichting Alleengeboren Tweelingen Nederland, werkzaam als gespecialiseerd alleengeboren tweelingen coach en trainer van de opleiding (H)Erken een alleengeboren tweeling. Auteur van drie boeken over alleengeboren tweelingen waarvan het eerste boek ook vertaald is in het Engels (If only I were two, I could play with you).

Sylvia Verduin: Tweelinghelft in eerste trimester prenatale fase verloren. Van alleen op de wereld voelen naar ik ben een deel van alles en iedereen. Jarenlang heeft zij in de kraamzorg gewerkt en heel veel baby's gezien. Daarnaast is ze geschoold als kinesiologe en werkt nog altijd met baby's en jonge kinderen. Ondertussen is ze al weer 10 jaar baby- en oudertherapeut vanuit de pre- en perinatale psychologie. Haar interesse in deze belangrijke wetenschap en de vragen "Waar komen de wortels van ons bestaan vandaan en hoe komt het dat we zijn wie we zijn?”, zorgen ervoor dat zij zich blijft verdiepen in de pre- en perinatale psychologie.

Dorret Boomsma: Richtte in 1987 het tweelingregister op en publiceerde recent een onderzoek over het epigenetische profiel waaraan je kunt bepalen of iemand een identieke tweeling is en of iemand een eeneiige tweelingbroer of -zus vroeg in de zwangerschap heeft verloren. 

Jenny van Dongen: is universitair docent bij de afdeling biologische psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Na de bachelor biologie en masteropleiding neurowetenschappen te hebben gevolgd is zij gepromoveerd op epigenetica onderzoek in tweelingen. Jenny van Dongen doet onderzoek met behulp van gegevens van het Nederlands Tweelingen Register. Samen met, Professor Dorret Boomsma, en een internationaal consortium van tweelingonderzoekers ontdekte zij onlangs dat eeneiige tweelingen een uniek epigenetisch profiel hebben. 

Lindemarie Jongste: Gestart met een broer. Ervaart sinds kort dat het leven licht en plezierig is in plaats van zwaar en met zorgen. Open up! Dat is mijn missie. Ik help jou om zichtbaar te zijn met jouw boodschap. Daarvoor is het nodig om te zakken in je lijf naar je ‘homebase’, waar besloten ligt wat je komt doen op aarde.
In mijn trainingen en coaching begeleid ik jou naar die basis om te ontdekken wat jouw missie en boodschap zijn. Samen vormen die je bron om makkelijk, vol vertrouwen en met plezier zichtbaar te zijn. Als resultaat hiervan trek je makkelijk mensen aan met wie je op één lijn zit. Dát zijn de mensen met wie jij wilt werken. Kortom, vertel jouw verhaal in jouw taal. En geniet ervan!

Joyce Beckker: Ruim een halve eeuw onbewust gezocht naar mijn verloren tweelinghelft. Nu autonoom verbonden met mijn tweelingzus Grace met wie ik samen een boek heb geschreven. Joyce is auteur van het boek ‘Life without Grace, autonoom leven en werken zonder je tweelinghelft’.
Zij weet als geen ander hoe zwaar en uitdagend het leven kan zijn zolang je je baarmoederlijk verlies niet erkent. En ze weet ook hoe vervullend het leven wordt zodra je dit omarmt. Het is haar passie andere alleengeboren twee- en meerlingen te begeleiden met hun helingsreis. Dit doet ze o.a. door innerlijke reizen te verzorgen naar het Tussenstation waar je je ongeboren tweelinghelft ontmoet en antwoorden krijgt op je vragen. Ook leert ze je met haar eigen methode hoe met je boosheid, verdriet en schuldgevoel om te gaan. Ze traint tevens professionals om in hun bedrijf met deze tool de emotionele pijn van AT- en overige klanten te helpen transformeren.

Arnaud Mooij: Geboren zonder zijn zusje en broertje. De verbinding met de ander helpt mij mezelf te herinneren. In de verbinding kan ik de ander en mezelf laten stralen. Wat zichtbaar wordt in zijn portretfoto's. Het verlies heeft impact op zijn leven. Het zorgt voor een behoefte aan bevestiging en gezien willen worden, een behoefte om echt in verbinding te zijn met anderen. En de angst om Liefde echt helemaal te ontvangen. Maar bovenal het talent als portretfotograaf om echt te verbinden en anderen te zien voor wie en wat ze werkelijk zijn en dat te mogen vastleggen met zijn camera. 

Dymphi Peeters: gestart met een tweelingzus. Van eenzaamheid naar mensen met elkaar verbinden d.m.v. creatieve muzikale expressie! Zangeres, stemhealer en muzikant. Ze creëert medicijn muziek op basis van improvisatie en soundhealing. Ze geeft concerten, zowel solo als in diverse samenstellingen en heeft haar eigen Ecstatic Dance Band Dragonfly

Wendy van der Pas: Zelf geen alleengeboren tweeling maar heeft veel ervaring met het werken met alleengeboren tweelingen als natuurgeneeskundig therapeut. Alles wat zij doet in haar praktijk heeft te maken met verbinding. De verbinding in relatie tot het geboortepatroon alleengeboren tweeling gaat ze tijdens dit conges met ons delen.

Jesse Turpijn - van Tuijl en Laila Turpijn (11jaar): Hoe accepteer je als ouder je eigen verlies? En hoe ondersteun je tegelijkertijd je kind om in haar eigen Flow te blijven?  

Zij zijn beiden alleengeboren tweeling. Jesse is dankbaar dat zij Laila meteen vanaf jonge leeftijd heeft kunnen erkennen in haar verlies. Door de vele jaren ervaring als (gezins)coach en trainer met lichaamswerk en het familiesysteem als basis, kon en kan zij bijkomende uitdagingen aan.

Laila’s wijsheid en haar ervaringen als moeder neemt zij mee in sessies en (mini)retraites voor gezinnen, ouders en hun kind(eren). Laila inspireert steeds weer om (nog meer) Bliss te ervaren in het leven en herinnert ons aan het blijven vertrouwen!

Aneta Lankhaar: Al op jonge leeftijd verdwaald in een wereld gevuld met onbegrip en pijn, naar een mooier leven om eindelijk weer mezelf te mogen zijn.

Danielle van Bakel: Gestart met drie in de baarmoeder. "Van gericht zijn op de buitenwereld, naar bewegen vanuit mijn binnenwereld".
Danielle is in 2004 afgestudeerd als fysiotherapeute. Via allerlei bijscholingen, doet ze nu waar haar passie ligt: Het helpen van mensen vanuit een holistisch kader. In haar praktijk Pure-Being coacht ze mensen naar een (nog) mooiere versie van zichzelf. Ze gebruikt onder andere de methode Live The Connection, om onderbewuste overtuigingen en trauma te transformeren en helen. Dit jaar volgde ze de module rond tweelingverlies, waardoor ook het werken met Alleengeboren Tweelingen een forse verdieping heeft gekregen.

Modita van Zummeren: Als kind dacht ik dat ik mijn tweelingzusje opgegeten had. Dit was een van de oorzaken van de eetproblemen (anorexia en boulimia) die ik later kreeg.

Astrid Hurkmans: Gestart als drieling, geboren als tweeling, terwijl er maar één werd verwacht. Astrid is samen met haar tweelingbroer na zeven maanden geboren. Via systemisch werk kwam ze erachter dat ze in de baarmoeder ook nog een zusje had die al vroeg was overleden. Sinds zij dit weet snapt ze veel beter haar gevoelens en gedragingen. Astrid werkt met Geboorte in kaart methode en toegepaste kinesiologie en begeleidt in haar werk o.a. AT-kinderen en hun ouders.

Zoë Faber: 27 Jaar lang geleefd voor 3, nu leef ik mijn eigen leven. In haar werk met gezinnen en kinderen (als holistisch kindercoach), weet zij als geen ander hoe belangrijk het is dat ieder bij zijn eigen kern blijft. Dit is vaak extra grote uitdaging als je een alleengeboren tweeling bent.
Zoë komt regelmatig kinderen (en ouders) tegen die een alleengeboren tweeling/meerling zijn. Dit (h)erkennen en hier ruimte aan geven, is zo essentieel voor de rest van het leven.
Hoe uitdagend het soms ook kan zijn, een tweelingverlies is ook een enorme kracht. Het is prachtig als kinderen dit al vanaf jonge leeftijd mogen ervaren en inzetten!

Jos van Ham: Door mijn AT ervaring was ik lang de weg kwijt maar ik heb er ook weer de weg naar mijzelf mee terug gevonden.

Loes Janssen: Als mens en wetenschapper in tweestrijd tussen verstand en gevoel. Nu gestart met een onderzoek naar tweelingverlies tijdens de zwangerschap.

Caroline op den Kelder: Eerst jezelf helen, dan de connectie met je tweelinghelft. Ik werd samen met mijn tweelingzus Yvette geboren, maar deze overleed al na enkele uren.

Eve Mintiens: Alleengeboren tweeling,  van niet alleen kunnen zijn naar genietend van me-time.

Margo Luberti: Alleengeboren vierling. Van muurbloem naar voor op de barricade!

Wouter Vlek: Ik ontdekte in 2019 alleengeboren tweeling te zijn. Dat was een schok die me op mijn fundamenten deed schudden. Dat was wel de eerste aanwijzing dat ik überhaupt fundamenten had. 

Marcelle Niland: Uit mijn donkere schuilplaats, al mijn kleuren in het licht.
Creatief vanuit het hart. Door creatief  te werken breng ik je weer in de flow, in jouw levensstroom. Het is een proces van binnenuit  en gaat voorbij aan woorden. Je maakt contact met jouw eigenheid, jouw kern. Waar woorden vaak vanuit ons hoofd komen, zorgt werken vanuit ons gevoel en met onze handen ervoor dat we meer naar binnen kunnen gaan, kunnen uitdrukken wat er in ons leeft.  Mijn motto is dan ook: ‘Uit je hoofd, in je lijf’. Creatief werken is een ontdekkingsreis, een reis naar binnen, waar je tegenkomt wat gezien wil worden. Patronen doorbreken. Jouw ziel in beeld. Je kunt het niet fout doen want jij bent uniek, je hebt jouw eigen uitdrukkingsvorm. Het is niet het eindresultaat dat belangrijk is maar de weg er naar toe. Je bent welkom met alles wat er is.

Collage deelnemers congres.png
bottom of page