top of page

Liedjes doen meer dan je denkt.

Bijgewerkt op: 11 feb. 2019


Ontdekken of je een alleengeboren tweeling bent is voor velen vaak een lange zoektocht. En het dan ook echt zeker weten… het blijft soms zo lastig. Zeker als er geen moeder of arts is die zaken feitelijk kan bevestigen. En tóch voel je je hele leven dat er iets is dat je anders maakt dan anderen. Dat er iets is wat ontbreekt. En als je dan van alles gaat lezen over alleengeboren tweelingen dan vind je herkenning in je lijf en hart. Bij ieder kenmerk dat je leest voel je in je lichaam dat het klopt. Je hartslag verhoogt, misschien begin je spontaan vreselijk te huilen of over je hele lichaam te trillen. Dat zijn signalen vanuit je onderbewuste, die weet het gewoonweg zeker! Met iedere vezel in je lijf voel je dat het klopt maar je ratio probeert ieder gevoel telkens weer onderuit te halen en andere verklaringen te vinden. Het is ook niet niks.


In je dagelijks leven heb je last van een heleboel klachten die allemaal vermeld staan op de lijst die je vond op internet. Die existentiële eenzaamheid en gevoelens van gemis die voeren heel vaak de boventoon. Een diep onverklaarbaar gevoel van eenzaamheid, dat maar niet weggaat wat je ook doet. Je probeert het al je hele leven op te vullen door materiële zaken of vrienden, maar niks lijkt voldoening te geven. Vaak komen bovenop dat gevoel van eenzaamheid een subtiele vorm van zelfsabotage, eindeloos zoeken (naar wat?!)en het probleem dat je zaken vaak niet afmaakt. Met als gevolg vele voorvallen in je leven, die het verdriet en eenzaamheid alleen maar groter lijken te maken. Al van jongs af aan.


Als een sneeuwbal die de berg afrolt en steeds meer sneeuw meeneemt nemen deze gevoelens toe. Hoe ontdek je dan op een dag weer de zon, die de sneeuwbal doet smelten? Of vind je de speelsheid en creativiteit weer terug om van die groeiende bal iets vrolijks te maken, zoals bijvoorbeeld een sneeuwpop? In plaats van dat hij uiteindelijk een lawine veroorzaakt?!


We vroegen alleengeboren tweelingen een blog te schrijven over onder andere hun diepe gevoelens van eenzaamheid om zo als herkenning te dienen voor anderen. Hoe zo’n gevoel in hun leven is verweven en hoe dit hun binnenwereld beheerst. En omdat veel alleengeboren tweelingen vaak troost of herkenning vinden bij liedteksten hebben we gevraagd ook deze te gebruiken. Een blog gerelateerd aan muziek. De komende tijd gaan we deze blogs op de website zetten in de hoop dat ze jou misschien een beetje steun of herkenning gaan geven. Wetende dat je niet alleen bent in deze zoektocht.


Voor mij persoonlijk was er een liedje wat ineens heel duidelijk verwoordde hoe ik mij jarenlang heb gevoelt. Het nummer ‘Feel’ van Robbie Williams. Nadat ik had ontdekt dat ik niet alleen aan mijn leven ben begonnen hoorde ik dit nummer op de radio en kwam de tekst ineens heel sterk binnen. Op mijn eigen website schreef ik er jaren geleden al een blog over.


Aranka Reeuwijk

Voorzitter Stichting ATN

217 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page